Case

Sweco Jul

Sweco önskar god jul

Varje år skickar teknikkonsultföretaget Sweco ut en julfilm som en julhälsning till alla sina medarbetare. Vi har de senaste åren fått äran att hjälpa Sweco med denna. Här är en av filmerna som vi är lite extra stolta över.

Vi fick i uppdrag av Sweco att plocka fram en film som utan speakerröst eller dialog skulle förmedla en känsla av både jul, stadsbyggande, hållbarhet och arkitektur. I manusstadiet arbetade vi tätt ihop med Sweco och till sist landade vi i en idé där vi berättar om förberedelserna inför julen i en fiktiv tomtestad.

Sweco jul

Det finns en tydlig geografisk tanke som kanske inte märks vid första anblick. När filmen producerades hade Sweco precis köpt upp det nederländska företaget Grontmij, och det var därför viktigt att deras anställda skulle känna sig hemma i filmens resa. Även medarbetare i Swecos andra regioner, framförallt Tyskland och de nordiska länderna, skulle känna igen sig. Filmen börjar någonstans i Benelux-regionen med kanaler och väderkvarnar. Vi färdas sedan över alperna för att till sist landa i en nordtysk / sydsvensk sagostad.

8 Språk
14 länder
14 500 medarbetare

Stil

Den rent grafiska processen börjar ofta med att utveckla en stil som man tycker hjälper filmens budskap i stort. Målet blev därför att hitta en stil som verkligen ger en julkänsla utan att bli för barnslig och naivistisk. Vi visste från början att vi även ville arbeta med arkitektoniska detaljer och element. Detta blev en bra grundpelare att bygga stilen på. Sedan kombinerade vi det med ett klassiskt julmanér.

En utmaning var kravet att filmen skulle ha universella kvaliteter som ska fungera lika bra i Sverige som i resten av Europa där Sweco är verksamma. Detta gjorde av vi i fick tänka bort element som i Sverige ger tydliga julassociationer men som kanske är svåra för en britt eller portugis att förstå.

 

 

Utveckling av karaktärer

Storyboard och animatic

 

 

 

 

 


 

Kontakta oss Lillasyster är ett fullproduktionsbolag verksamt inom Film, TV, Postproduktion, Animation och Ljud. Vi har levererat innehåll till TV, webb, biodukar och radio sedan 2005. Vill du jobba med oss? Skicka oss ett meddelande:
Skickar dina uppgifter...
New business
Jobbansökan
Praktikplats
Övrigt

Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to verify temporary file contents for atomic writing.' in /var/www/lillasyster.se/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:46 Stack trace: #0 /var/www/lillasyster.se/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(567): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/var/www/lillas...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /var/www/lillasyster.se/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 46