Case

The World Is Your Studio

The World Is Your Studio

Svenska Profoto är en av världens största tillverkare av ljus till stillbildsfoto. Hösten 2017 lanseras den nya produkten A1, som för första gången gör det möjligt för fotografer att placera en Profoto-blixt direkt på kameran. Tillsammans med den brittiska reklambyrån The Builders Arms har vi producerat ett antal filmer, där vi följt den amerikanska fotografen Sal Cincotta på två dagars hektiskt jobb i New York.

”With the A1, the world is your studio”, lyder blixtens tagline. För att visa att A1:an är en hel studioljusrigg komprimerad i en liten blixt, ville Profoto testa sin produkt i en av världens mest hektiska, stressiga och komplicerade inspelningsplatser – New York.  Här ville vi också visa A1:ans mångsidighet genom ett använda ett urval av platser med olika utmaningar. Valet föll till sist på Grand Central Station (fullt med folk, stressigt, små möjligheter att kontrollera inspelningsplatsen), Brooklyn Bridge (snabbt och effektivt fotograferande utan möjligheter till extern strömförsörjning), China Town (nere i gränder med svåra ljusförhållanden) och ett hustak på 5th Avenue (kontrollerad plats där A1:an används tillsammans med stationära blixtar).

 

China Town

Det New York-baserade produktionsbolaget Heavy hjälpte oss med all lokal service, och från Stockholm flög vi över regissör Mauri Chifflét, fotograf Erik Nordlund och linjeproducent Hannah Ohlsson.

Väl hemma igen ägnade vi våren åt att klippa ihop filmerna, och dessutom producera en informativ film där produktchefen Johan Wiberg berättar mer om produkten.

Profoto A1

Produktionen innefattade också en hel del 3D-animering. Vi byggde upp A1:an i 3D och lät den snurra i en loop, för användning i presentationer och på mässor. Vi producerade också en klassisk TVC  – ”Where no Profoto light has gone before”.

 

Kund
Profoto
Byrå
The Builders Arms
Regissör
Mauri Chifflét
Producent
Måns Lorentzen
DoP
Erik Nordlund
3D
Linus Rosenqvist
Ljuddesign
Jakob Oldeburg
Colorist
Mattias Valenca
Klippare
Nils Larsson
Linjeproducent
Hannah Ohlsson
Kontakta oss Lillasyster är ett fullproduktionsbolag verksamt inom Film, TV, Postproduktion, Animation och Ljud. Vi har levererat innehåll till TV, webb, biodukar och radio sedan 2005. Vill du jobba med oss? Skicka oss ett meddelande:
Skickar dina uppgifter...
New business
Jobbansökan
Praktikplats
Övrigt

Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to verify temporary file contents for atomic writing.' in /var/www/lillasyster.se/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:46 Stack trace: #0 /var/www/lillasyster.se/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(567): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/var/www/lillas...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /var/www/lillasyster.se/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 46