Case

Greenpeace – Flytta Pengarna

Greenpeace vill stoppa investeringarna i fosila bränsle

Varför investerar vi 13 miljarder av våra pensionspengar i de 100 smutsigaste företagen i världen?
Denna fråga ville greenpeace uppmärksamma och för att göra detta så producerade vi tillsammans den här filmen.

Vi fick i uppdrag av Greenpeace att producera en film som uppmärksammar det faktum att våra pensionspengar investeras i företag helt utan hänsyn på deras miljöpåverkan. För oss var det ett spännande uppdrag och en utmaning att få göra en film som verkligen sticker ut och väcker stor uppmärksamhet.

Vid Roygalan 2018 var filmen nominerad i kategorin ”Bästa animation” Vilket också uppmärksammades av resume

Filmen kombinerades med en hemsida samt en kampanj i sociala medier där folk uppmuntrades att använda hashtaggen #flyttapengarna.

Kampanjen fick ett väldigt stort genomslag på både facebook och twitter.

Att kombinera 2D och 3D animation kan både bli snyggt och tidseffektivt. Många delar i denna film så har vi blandat just dessa två tekniker för att få fram rätt stil och känsla.

Cell-animering, det vill säga när man ritar varje bildruta för hand blir oftast väldigt personligt, fint och levande. Men, det är både tidskrävande och en kostsam affär. Vi vill gärna få med det så mycket som möjligt i våra 2d animerade filmer och Greenpeace var inget undantag. Det vi gjorde var att tänka sparsamt och använde oss av cell-animation till vissa element, detaljer, effekter och loopar.

Förutom filmen fick vi även i uppdrag att ta fram den grafiska profilen för hela kampanjen #FlyttaPengarna. Det blev även en fördel åt filmen eftersom vi redan i skiss stadiet kunde välja ut färger till dom olika scenerna och på så sätt få en bättre dynamik mellan filmen och resten av kampanjen.

Story
Storyboard

 

Vi gjorde även en teaser till kampanjen, den fungerade även som en första konceptskiss till Greenpeace för att visa i vilken stil vi ville göra kampanjfilmen i.

Under arbetet med denna kampanj så blev vi tillfrågade att göra ytterligare en film åt Greenpeace International. Där dom krävde att världens regeringar skulle skriva på det globala avtalet som förbjuder kärnvapen. Filmen visades i samband med Nobelgalan 2017.

Kund
Greenpeace
Producent
Mikael Hall
Art Director
Andreas Nilsson
Animatör
Andreas Nilsson
Lukas Östlund
3D
Andreas Nilsson
Ljuddesign
Jakob Oldenburg
Robert Lindell
Kontakta oss Lillasyster är ett fullproduktionsbolag verksamt inom Film, TV, Postproduktion, Animation och Ljud. Vi har levererat innehåll till TV, webb, biodukar och radio sedan 2005. Vill du jobba med oss? Skicka oss ett meddelande:
Skickar dina uppgifter...
New business
Jobbansökan
Praktikplats
Övrigt